Форум Микола Сова

Темы для публикаций и разговоров


Гумор
23 сентября 2013 Микола Сова

МОЯ УКРАЇНА
24 июля 2013 Микола Сова

Корисні поради
18 июля 2013 Микола Сова

Хоббі
26 марта 2013 Микола Сова

КОТИ і МИ
1 марта 2013 Микола Сова

Смотреть все темы

Вопросы-ответы Интервью Все записи

1

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова
Тема: Моя бурса
СВЯТО ЗНАНЬ В МЕДИЧНОМУ КОЛЕДЖІ
9 вересня 2010 13:56

1 вересня 2010 року в Сумському медичному коледжі традиційно відбулося Свято знань, на яке завітали почесні гості: - начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Петро Павлюк; - ветерани, представники клубу “Бойові подруги” - Левицька Н.О. та Сахно С.Г. Петро Олександрович щиро привітав усіх присутніх з важливою подією в їх житті, запевнив, що практична охорона здоров’я чекає на нових медичних спеціалістів. А також передав привітання від Голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Павловича Чмиря, який зазначив про оголошення 2011 року Роком освіти в Україні, що повинен стати роком розвитку системи освіти, якісного та доступного навчання, підтримки педагогів та студентів, та щиро побажав всім студентам, викладачам, батькам міцного здоров’я, душевної гармонії, творчого натхнення, злагоди, родинного затишку, добра і щастя. Сумська обласна державна адміністрація та управління охорони здоров’я знаходяться в постійній співпраці з вищими медичними навчальними закладами І-ІІ рівня акредитації області, надають посильну допомогу у вирішенні проблемних питань, забезпечують працевлаштування випускників навчальних закладів. І в своїй промові Павлюк П.О. завірив всіх присутніх, що ця співпраця буде продовжуватись.

Хвилюючим моментом свята було вручення начальником УОЗ Павлюком П.О. білого халату, як символу чистоти, людяності та милосердя, студентці-першокурсниці та відкриття ювілейної брили на честь 80-річчя заснування коледжу.

Сумський базовий медичний коледж – вищий навчальний заклад, який в своєму складі має понад 100 висококваліфікованих викладачів та навчає близько 800 студентів за 7 спеціальностями.

За час свого існування навчальний заклад випустив біля 12 тисяч висококваліфікованих спеціалістів середньої ланки охорони здоров’я, сформував потужний професійний педагогічний колектив, набув високих досягнень в навчальній та виховній діяльності, має славетну історію та багаті традиції.

За вагомий внесок у розвиток іміджу освіти і науки України Сумський медичний коледж в цьому році був нагороджений дипломом Лауреата громадської акції “Флагмани освіти і науки України”.

Сумський медичний коледж в нашій області є базовим для координації роботи чотирьох медичних училищ: Лебединського, Глухівського, Конотопського, Шосткінського. Як лідер з впровадження в навчально-виховний процес сучасних новітніх інформаційних технологій коледж одним з перших серед ВМНЗ І-ІІ р.а. започаткував проведення спільних занять, конференцій, семінарів та нарад з медичними училищами області в режимі ОНЛАЙН. Вперше в ювілейний рік за допомогою телемосту начальник УОЗ Павлюк П.О. мав змогу привітати всі чотири медичні училища Сумської області та побажати колективам викладачів та студентів міцного здоров’я та подальших творчих успіхів у підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

Нікого з присутніх на урочистому заході не залишили байдужим щирі привітання гостей, урочисте підняття прапора коледжу, лірична пісня про Україну, запальний танок у виконанні студенток, зустріч з давньогрецькими героями – Гіппократом та Гігієєю. Свято знань у Сумському медичному коледжі стало вдалим стартом ювілейного навчального року.


15 Февраля 2011

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова
Тема: Моя бурса

Сумський медичний коледж

40007, м. Суми, вул. Паркова, 4, Факс: (0542) 33-20-02,

E-mail: SUMY_MEDCOL@SM.UKRTEL.NET

Навчальний заклад І-ІІ рівня акредитації.

Ліцензія АА №232908 від 05.02.2002 р.


Директор:

Кононов Олександр Вікторович

(0542) 33-20-02
Заступник директора з навчальної роботи:

Кривонос Ольга Борисівна

(0542) 33-21-90

Спеціальності:

  • Лікувальна справа (фельдшер), термін навч. 2,6 роки, вартість – 1800 грн/рік
  • Акушерська справа (акушерка), термін навч. 2,6 роки, вартість – 1800 грн/рік
  • Стоматологія ортопедична (зубний технік), термін навч. 2 роки, вартість – 1800 грн/рік
  • Медико-профілактична справа (санітарний фельдшер), термін навч. 2,6 роки, вартість - 1500 грн/рік
  • Лабораторна діагностика (фельдшер-лаборант), термін навч. 2 роки, вартість – 1500 грн./рік
  • Сестринська справа (медична сестра), термін навч. 2 роки, вартість – 1700 грн/рік,
  • Медична сестра-бакалавр медицини (денна форма навч.), термін навч. 4 роки, вартість – 1700 грн/рік,
  • медична сестра-бакалавр (вечірня форма навч.-тільки для працюючих медичних сестер), термін навч. 3 роки, вартість – 1500 грн/рік,

Вступні іспити: на всі спеціальності денної форми навчання – біологія (письмово), українська мова (диктант). Для спеціальності “стоматологія ортопедична” здається додатковий іспит з ліплення.

Для спеціальності “медсестра-бакалавр” (вечірня форма навчання) – українська мова (диктант), іспит з предмету “Сестринська справа” (усно).

Матеріально-технічна база: 1 навчальний корпус, 2 комп’ютерних класи, 30 ПЕОМ, Інтернет, бібліотека з фондом 55000 примірників, читальний зал, спортивний зал.

До послуг студентів: гуртожиток, медкабінет, спортивний комплекс, кафе.

Додаткова інформація: при коледжу працюють курси робочої професії – “косметик”, “оператор комп’ютерного набору”, “молодша медична сестра по догляду за хворим” та курси масажу.

15 Февраля 2011

Сова Микола, пользователь 1ua
Микола Сова
Тема: Моя бурса

Сумський медичний коледж

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Сумський медичний коледж — навчальний заклад, який здійснює підготовку близько 770 медичних фахівців за 7-ма спеціальностями: лікувальна справа, акушерська справа, сестринська справа, лабораторна діагностика, медико-профілактична справа, стоматологія ортопедична, сестринська справа – бакалавр медицини за денною та вечірньою формами навчання, та забезпечує післядипломну освіту понад 2,5 тисяч молодших медичних спеціалістів для лікувально-профілактичних закладів Сумської області.

Навчальний процес забезпечують 65 висококваліфікованих викладачів, серед яких 40 викладачів вищої категорії, 17 викладачів-методистів, 9 старших викладачів,також викладачами центру післядипломної освіти є провідні спеціалісти УОЗ Сумської ОДА, лікарі з вищою та І категоріями, медичні сестри – бакалаври медицини. Крім того, в педагогічному процесі задіяно 20 працівників професорсько-викладацького складу ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Сумський медичний коледж як базовий навчальний заклад координує роботу чотирьох медичних училищ http://uk.wikipedia.... title='Сумська область' style='text-decoration: none; color: rgb(6, 69, 173); background-image: none; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; '>Сумської області — Глухівського, Конотопського, Лебединського та Шосткінського в різних напрямках навчальної-виховної діяльності. З метою забезпечення підвищення якості підготовки молодших медичних спеціалістів, удосконалення навчально-виховного процесу в коледжі створені та активно функціонують 7 обласних методичних об'єднань: заступників директорів з виховної роботи; завідувачів практикою; заступників директорів з НР та методистів; викладачів клінічних дисциплін; викладачів основ сестринської справи; викладачів загальноосвітніх дисциплін; викладачів фізичного виховання медичних училищ Сумської області.

[ред.]Історія

Історія навчального закладу розпочинається з 1930 року. В архівних документах Народного комісаріату з'являється інформація, що з жовтня місяця розпочав свою діяльність медичний технікум в Сумській окрузі. Підготовка велася за двома спеціальностями: фельдшер і охматдит (медичний працівник з охорони материнства та дитинства). В 1932 році відкрито спеціальність «Санітарний фельдшер». В 1933 відбувся перший випуск Сумського медичного технікуму. Власного приміщення навчальний заклад не мав, тому заняття проводилися в різних місцях: будинку вчителя, технікумі цукрової промисловості, приміщенні колишнього вище начального училища.

В 1936 році технікум було перейменовано в фельдшерсько-акушерську школу (Сумська ФАШ). В 1939 школу переведено до міста http://uk.wikipedia.... title='Лебедин' style='text-decoration: none; color: rgb(6, 69, 173); background-image: none; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; '>Лебедина, де вона працювала до початку Великої Вітчизняної війни.

З документів довоєнного періоду залишився лише зошит видачі свідоцтв за 1940-1941 роки про закінчення фельдшерсько-акушерської школи.

В 1943 році ФАШ відновила свою діяльність. На посаду викладача хімії був прийнятий Коротенко Б.П., який з 1947 по 1970 рік обіймав посаду директора.

В 1954 на виконання наказу Міністра охорони здоров’я УРСР № 404 від 24.06.1954р. ФАШ перейменовано на Сумське медичне училище. Наказом № 123-124 від 20.08.1959р. відкрито заочне відділення зі спеціальності «Медична сестра». Наказом № 87 від 20.08.1964р. в коледжі відкрито спеціальність «Фельдшер лаборант». Наказом № 89 від 05.07.1972р. відкрито спеціальність «Медична сестра».

В 1974 році закінчується будівництво навчального корпусу та студентського гуртожитку по вул. Парковій і медичне училище отримує постійне приміщення. В 1976 рік Сумське медичне училище затверджено базовим для координації роботи медичних училищ області в Глухові, Конотопі, Лебедині, Шостці (з 1990 р).

Наказом № 137 від 21.08.1976р. відкрито спеціальність «Зубний технік». В 1977 на посаду викладача санітарно-гігієнічних дисциплін було прийнятий Кононов О.В., який з 1984 року обіймає посаду директора.

Розпорядженням Представника Президента України № 147 від 11.05.1994 року організовано на базі училища «Ліцей медико-профілактичного профілю» з наданням йому статусу відділення училища. В 1996 ліцей пройшовши акредитацію коледж набув статусу вищого навчального закладу І рівня акредитації. В 2000 рік розпочата підготовка медичних сестер – бакалаврів медицини.

Рішенням Сумської обласної ради від 18.09.2001р. Сумське медичне училище було реорганізовано в Сумський медичний коледж. В 2003 році відповідно до рішення державної акредитаційної комісії Сумський медичний коледж визнано акредитованим за II рівнем. Згідно Наказу Управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації № 956 від 24.10.2008р. організовано центр післядипломної освіти молодших медичних спеціалістів як структурний підрозділ коледжу.

15 Февраля 2011


1




  Закрыть  
  Закрыть